• Eygelshoven + 31 45 541 4770
  • Voerendaal + 31 45 531 4982

Viktor

Viktor

Op deze pagina vindt u meer informatie over Viktor.

Pellet kachel Viktor 8, een stoere solide pelletkachel vol met innovaties

De Viktor is een stoere pelletkachel opgebouwd uit sterk gietijzer. De pelletkachel is voorzien van een ventilator met relaxfunctie. Hierdoor kan de ventilator rustig de warmte verspreiden zonder veel geluid te produceren. Door de nieuwe verbrandingstechniek is het vuur nog mooier en rustiger. Een ander voordeel is dat de assen continu worden naverbrand, waardoor de hoeveelheid rest-as sterk wordt gereduceerd.

Daarnaast heeft de Viktor 8 o.a. de volgende innovaties:

Niet hoorbare vijzelmotor:
De innovatieve vijzelmotor stopt en start niet meer, maar draait continu met een lage snelheid waardoor het vervelende start/stop geluid niet meer aanwezig is. Hierdoor is de Viktor 8 veel stiller dan gewone pelletkachels.

Gepatenteerde vol-automatische-reiniging
De Nordic Fire pelletkachel Viktor 8 is voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade te hoeven reinigen.

Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot System
Met het Auto-Pilot-System kunt u langer verwarmen met 1 vulling pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.

Technische gegevens:
Nominaal regelbaar vermogen: 2,5 – 7,2 kW
Pelletverbruik: 0,5 – 1,4 kg/h
Rendement: >94,6%
Rookgasafvoer: Ø 80 mm
Aansluitmogelijkheid externe lucht: Ø 50 mm
Inhoud pellet reservoir: 20 kg
Brandduur: 13,3 – 40 uur
Maatvoering H x B x D: 960 x 483 x 545 mm
Gewicht: 140 kgDe Viktor 8 zijpanelen zijn in de volgende kleuren leverbaar:
Gevelelementen Kruijen & Frissen

Wij zien u graag terug in een van onze showrooms